TEQMINE ON SULKENUT PUOLEN MILJOONAN EURON VARHAISEN VAIHEEN RAHOITUSKIERROKSEN

Teqmine Analytics Oy, helsinkiläinen tekoälystartup joka keskittyy teknologia- ja patenttitiedon automaatioratkaisuihin, on päättänyt varhaisen vaiheen kasvurahoituskierroksen. Rahoituksen arvo ylittää puoli miljoona euroa, ja siihen osallistuivat ruotsalainen pääomasijoittaja Teqventures Scandinavia AB ja Innovaatiorahoituskeskus Tekes.

Rahoituksen lisäksi Teqventures Scandinavia AB vahvistaa Teqminea maailmanluokan liiketoimintaosaamisella teknologia- ja ohjelmistoteollisuuden parissa, ja edistää yrityksen kansainvälistymistä.

Patentit ovat yksi nopeimmin kasvava liiketoimintariski, ja teknologiayritysten on panostettava vahvemmin siihen,” sanoo Teqmine Analytics Oy:n toimitusjohtaja Hannes Toivanen. “Perinteiset työskentelytavat ovat riittämättömiä analysoimaan massiivista uusien patenttien virtaa,” Toivanen sanoo,” sillä vuosittain jätetään noin 3 miljoonaa uutta patenttihakemusta. Teqmine tarjoaa ratkaisuja tämän datan korkeatasoiseen analysointiin koneoppimisen menetelmin.”

Teqminen visiolle kehittää älykäs assistentti innovaattoreille, sijoittajille ja muille päätöksentekijöille on merkittävä potentiaali mullistaa miten kaupallistamme ja rahoitamme uusia innovaatioita. Globaali kysyntä massiivisten patenttitietokantojen analysointiin tekoälyllä on merkittävää,” sanoo Teqventures Scandinavia AB:n toimitusjohtaja Oskar Swirtun. “Teqmine tarjoaa ainutlaatuisen tarkan, helpon ja kattavan ratkaisun immateriaalioikeuksien ja keksintöjen kartoittamiseen ja valvontaan.”

 

LEHDISTÖTIEDOTE: TEQMINE LEHDISTÖTIEDOTE 24-4-2017

 

Teqmine Analytics Oy lyhyesti

Teqmine Analytics Oy on 2013 perustettu helsinkiläinen tekoälystartup, joka tarjoaa tekoälyyn ja automaatioon perustuvia Software-as-a-Service ratkaisuja yritysten tärkeimpien päätösten tueksi.

Miksi teknologia ja IPR tiedon ei tarvitse enää olla turhauttavaa ja epäselvää.

www.teqmine.com

LISÄTIETOJA

Teqmine Analytics Oy

Hannes Toivanen, toimitusjohtaja
Puh. +358 (0)50 400 2947
Email. Hannes.Toivanen@teqmine.com